• Vorige pagina
Negroamaro Wijn van het jaar

Last-minute aanbieding Castelo de Medina 35% korting

De Grote Hamersma 2016

Perswijn Select Proeverij 2015

Partner in Les Généreux - Samenwerkende wijninkoper

Les Généreux
Les Généreux is een samenwerkingsverband van een aantal Nederlandse wijnhandels. Wij importeren rechtstreeks van de wijnboer met als doel deze wijnen tegen een zo’n laag mogelijke prijs te leveren aan particuliere wijnliefhebbers en restaurants. Door de gezamenlijke en sterke inkoopkracht kopen we vaak aanzienlijk scherper in dan individuele wijnhandels. Import en distributie gebeurt tegen kostprijs en zonder winstopslag waardoor wij, vergeleken met anderen, zeer concurrerend zijn.

Onze leveranciers
Het aantal partners in Les Généreux is bewust beperkt. We willen ook een interessante importeur zijn voor de ambachtelijke producent waar vaak de mooiste wijnen te vinden zijn. Deze heeft meestal niet de volumes waar grote supermarkten naar op zoek zijn. Toch zijn we groot genoeg om volle containers wijn uit de Nieuwe Wereld (zoals Chili, Argentinië en Zuid-Afrika) in te voeren en een kosteneffectieve organisatie te voeren.

Wijze van selectie
Door onze bijzondere manier van selecteren hebben we bewezen een wijnassortiment te bieden dat tot de top van de Nederlandse wijnhandel behoort. Elke wijn wordt minimaal driemaal (en vaak wel vijfmaal) vergelijkend geproefd voordat er wordt gekocht. We proeven bovendien altijd in een team van professionals. Ons motto is dat een wijn van top-kwaliteit niet duurder hoeft te zijn dan een middelmatige. Door vakkundig en streng te selecteren kopen we beter in dan onze concurrenten!

De partners in Les Généreux
Dit zijn van elkaar verschillende wijnhandels die met elkaar de passie voor wijnen gemeen hebben. Op regelmatige, gezamenlijke bijeenkomsten selecteren we nieuwe wijnen en vergelijken we wijnen van de concurrentie “blind” met de onze. Ook doen we aan bijscholing in de vorm van gezamenlijke wijnbezoeken aan producenten. Als partner zijn we mede-eigenaar van Les Généreux.