• Vorige pagina
Negroamaro Wijn van het jaar
23,65 per fles
Vanaf 12 flessen € 21,68 per fles

Churchill's Tawny Port 10 years old 50cl

Churchills is opgericht door John Graham in 1981 met het doel om uiterst verfijnde ports te maken. In deze periode werden veel familiebedrijven opgekocht door multinationals die meestal de traditionele (beste) manier van port maken verruilden voor moderne vinificatie technieken. John Graham voelde dat er markt was voor een specialistische portproducent die zijn wijnen op de traditionele manier zou maken. Gewoon omdat dit de beste manier is om port te maken. Hoewel ieder type port van Churchills zijn eigen karakter heeft, kan men van Churchills port over het algemeen zeggen dat ze klassiek en verfijnd van smaak zijn met veel fruit en uitblinken in stijl en elegantie.

Delen |

 • Proefnotitie
 • Proefnotitie voor Churchill's Tawny Port 10 years old 50cl

  Een steenrode port voor fijnproevers, met een mooi oxidatief karakter!Complexe neus met onder andere gedroogd fruit, ceder en kruiden. Zachte aanzet, bescheiden restzoet en fijne tannines. Zeer delicate stijl!

  Drinken bij

  Heerlijk bij stokbrood en kaas of noten.

  Houdbaarheid

  Vanaf de botteling op dronk en houdbaar (mits koel en donker opgeslagen) tot tien jaar daarna.

 • Schrijf een beoordeling
 • Schrijf een beoordeling

 • Producentprofiel: Wie maakt deze wijn?
 • Churchill's

  Dat is verrassend: een porthuis met een korte geschiedenis. Veel porthuizen stammen immers uit de achttiende of negentiende eeuw en hebben een veelbewogen historie. Churchill’s werd pas opgericht in 1980. Maar ook dit jonge porthuis kwam niet zomaar uit de lucht vallen: oprichter John Graham is – zijn naam zegt het al – afkomstig uit de oude portfamilie Graham. Hij wilde echter port maken naar eigen inzicht en begon voor zichzelf.

  Churchill’s maakt die port op een eigen domein van 50 hectare, Quinta da Gricha. Het ligt op de zuidelijke oever van de rivier de Douro, in een ongekend mooi gebied. In 2012 werd Quinta das Amendoeiras aan het bezit toegevoegd, niet ver van Quinta da Gricha.

  Port is altijd een blend van verschillende wijnen en de kunst van het port maken hangt dan ook nauw samen met de kunst van het mengen. Daar komt nog bij dat ook de wijnen die in de blend gebruikt worden hun eigen karakter hebben; een karakter dat ze onder andere meekrijgen van de plek waar ze groeien. De blend en de herkomst van de wijnen bepalen zo de individuele stijl van een porthuis. Bij de prachtige wijnen van Churchill’s wordt die stijl gekenmerkt door finesse en frisheid.

 • Specificaties
 • DranksoortTawny Port
  Kleurrood
  Smaakzoet
  LandPortugal
  HerkomstgebiedDouro
  Producent Churchill's
  DruivenrassenTouriga Naçional
  Tinta Roriz
  Tinta Cão
  Tinta Barocca
  Touriga Franca
  Oogstjaar-
  Omverpakking9 flessen
  Flesinhoud500 ml
  Alcohol 19,50 %


Aanbevolen wijnen naast de Churchill's Tawny Port 10 years old 50cl

Churchill's Tawny Port 20 years old 50cl

43,65 per fles in geschenkdoos