Delen:

Wijnkist met Alvear Montilla-Moriles Pedro Ximénez Solera 375ml. 1927

Het wijngebied Montilla-Moriles ligt ten noorden van de Zuid-Spaanse stad Malaga. De wijnstreek staat al eeuwen bekend om de opbrengst van uitzonderlijk hoge kwaliteit Pedro Ximénez druiven. Deze druivensoort wordt gebruikt voor de productie van zowel droge als zoete Montilla. Zelfs de Spaanse overheid erkent de bijzondere kwaliteit en staat toe dat de PX die in Montilla geoogst wordt als veel bekendere D.O. Jerez-Sherry verkocht wordt. De PX 1927 is gemaakt van, op matten, door de zon ingedroogde, zeer zoete druiven waaraan druivenalcohol wordt toegevoegd. De wijn rijpt gedurende vijf jaar in een solera die in 1927 is gestart. In dit systeem wordt wijn van zeer verschillende oogstjaren met elkaar gemengd. Robert Parker: 98 punten!

Inhoud:

€ 18,50 per pakket

  • Gratis wijninformatie bij elk pakket
Even geduld a.u.b.