Delen:

Winnaars Proefschrift en Perswijn
Beste witte huiswijn en beste rode wijn tot € 7,50

Tijdens de twee belangrijkste Nederlandse wijnconcoursen – georganiseerd door The Wine and Food Association en Perswijn – zijn de witte en rode L’Arjolle tot winnaar verkozen. De L’Arjolle Sauvignon-Viognier werd eind mei, tijdens de 30e Proefschrift Nationale Huiswijncompetitie, gekroond tot beste witte huiswijn. In Perswijns Koopgids 2018 is de L’Arjolle Merlot-Cabernet 2017 verkozen tot beste rode wijn tot € 7,50.

Bij The Wine and Food Association en Perswijn worden alle deelnemende wijnen blind geproefd door een kundig panel van wijnjournalisten en sommeliers, dus zonder zicht op het flesetiket. Dat de witte en rode wijnen van L’Arjolle opnieuw in de prijzen zijn gevallen, bewijst eens te meer de solide kwaliteit van dit Zuid-Franse wijndomein.

Beste Witte Huiswijn in de Proefschrift Nationale Huiswijncompetitie 2018

Beste rode wijn tot € 7,50 in Perswijn Wijnconcours

2

L'Arjolle Côtes de Thongue rood 2017

Wijn uit Frankrijk - Languedoc

Toegankelijke Franse rode wijn met een intens aroma van vers rood fruit en een sappige, volle smaak. Lekker bij verschillende voorgerechten, charcuterie en licht gekruide maaltijden.

Normale prijs € 6,95

Vanaf 12 flessen € 6,37 per fles

Optimale blend
Beide wijnen zijn een mix van druivenrassen. De witte is gemaakt van sauvignon, viognier en een vleugje muskaat, de rode van cabernet en merlot. Wijnmaker François Teisserenc heeft jarenlang geëxperimenteerd om tot de ideale blend te komen. Hierdoor blinken de wijnen uit in een optimale balans tussen aromatische expressie, frisheid en een soepele smaak.

Uitstekende kwaliteit
De huiswijn is het visitekaartje van een wijnproducent. Dit hebben ze bij Domaine de l’Arjolle maar al te goed begrepen: dit domein levert wijnen van een uitstekende kwaliteit voor zeer bescheiden prijzen. Zo kosten de twee prijswinnende wijnen slechts € 6,95 per stuk. Het geheim? Optimaal rijpe druiven en jarenlange ervaring. Een combinatie die opnieuw dubbel en dwars werd beloond!

Even geduld a.u.b.