Banyuls is één van de vele franse zoete wijnen die als aperitief én dessert-wijn gebruikt kan worden
Domaine de la Casa Blanca Banyuls; Banyuls en Collioure zijn twee herkomstbenamingen die dezelfde geografische regio delen, namelijk in het uiterste zuiden van Frankrijk, tegen de Spaanse grens aan. De steile hellingen en de harde zeewind maken wijnbouw moeilijk. De rendementen in de wijngaard zijn bij Casa Blanca, het oudste familiedomein in de appellation, zeer laag met slechts 20 hl per hectare. Hervé Levano werkt volledig biologisch en zijn wijnen worden gezien als de absolute top van de Roussillon. De zoete Banyuls wordt gemaakt van de grenachedruif en in de stijl van vintage port met nadruk op fruittonen. Na de gestopte gisting rijpt de wijn 12 maanden in kleine eikenhouten vaten, terwijl de meeste producenten grote fusten gebruiken. Het resultaat is een prachtige zoete wijn, uniek in de wereld.
Dé wijn bij desserts met rijp fruit én chocolade.
Krachtige rode wijn uit Frankrijk met een aroma van pruimen en rozijnen en een volzoete, warme smaak. Deze bijzondere wijn smaakt goed bij paté, maar is ook erg lekker bij chocolade-desserts.
Flesinhoud: 500 ml