Lekkere wijn recepten

Gegrilde romainesla met romige sjalot-olijvendressing

Bereidingstijd: ca. 25 min.

Ingrediënten voor 2-4 personen

  • 2 kropjes romainesla
  • 1 el ol  folie + extra
  • 150 g doperwtjes kort geblancheerd
  • 1 blik witte bonen à 400 g, afgespoeld en uitgelekt
  • ½ sinaasappel geraspt en uitgeperst
  • ½ bosje dille
  • ½ bosje kervel
  • ¼ stokbrood in stukjes gescheurd
  • een handje pistachenootjes
  • 1 bol buffelmozzarella

Voor de dressing

  • 2 sjalotten in dunne ringen
  • 3 el olijfolie
  • 2 el mayonaise
  • 2 takjes tijm de blaadjes fijngehakt
  • sap van ½ citroen
  • 1 el taggiasche olijven grof gehakt
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Fruit voor de dressing de sjalot in de olijfolie tot hij zacht en glazig is. Neem van het vuur en laat afkoelen. Roer de sjalotten en de olie door de mayonaise. Voeg de tijm, het citroensap en de olijven toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel een scheutje lauwwarm water toe om de dressing dunner te maken.
  2. Snijd de kropjes sla doormidden of in vieren als ze wat groter zijn. Wrijf het snijvlak in met wat olijfolie. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en gril de slakropjes kort, tot ze net wat zachter beginnen te worden.
  3. Meng intussen de doperwtjes met de witte bonen, de sinaasappelschil, de dille, de kervel, het sinaasappelsap en 1 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Bak het stokbrood in wat olijfolie knapperig.
  4. Leg de gegrilde slakropjes op een bord of schaal en schep er royaal de sjalottendressing overheen. Verdeel nu het doperwtenmengsel over de sla. Maak af met wat geroosterde croutons, in stukjes gescheurde buffelmozzarella en wat geroosterde pistachenootjes.

Per portie (2): ca. 698 kcal
33 g eiwit | 31 g vet | 61 g koolhydraten

Bronvermelding: Foodies Magazine
  Recept downloaden

Cantine Due Palme Salento Domiziano Bianco 2023

Frisse, sappige droge witte wijn met appel en vers fruit in het aroma en een soepele en aangename smaakstructuur. Heerlijk doordrinkbaar met veel fruit in de afdronk. Prima aperitief, maar ook goed te combineren met kleine hapjes vooraf of bij lichte visschotels.

8,20

Vanaf 12 flessen 7,52 per fles

Even geduld a.u.b.