Lekkere wijn recepten

Zoetzure zeebaars

Voorgerecht voor 4 personen

  • 800 g zeebaarsfilet, in stukken
  • olie om te frituren

Voor de zoetzure saus:

  • 10 g knoflook, gehakt
  • 1 eetl zonnebloemolie
  • 25 g gember, fijngesneden
  • 1 rode peper, in dunne reepjes
  • 2 eetl tomatenketchup
  • 2 eetl rijstazijn
  • 2 eetl zoete chilisaus
  • ½ eetl vissaus
  • 50 ml kippenbouillon
  • 1 lente-uitje, in dunne plakjes
  • 2 eetl korianderblaadjes, gesneden
  • 1 limoen

Voor de zoetzure saus:

  • 100 gram gezeefde bloem
  • 1 ei
  • 150 -200 ml bier

Bereiding

  1. Fruit de knoflook in de zonnebloemolie. Voeg de gember, rode peper en tomatenketchup toe. Laat even meebakken en voeg dan azijn, chilisaus, vissaus, suiker en kippenbouillon toe.
  2. Breng aan de kook en laat 5 minuten trekken tot hij iets indikt. Haal van het vuur en zet weg.
  3. Meng in een kom alle ingrediënten voor het bierbeslag tot een lopend beslag.
  4. Bestrooi de zeebaarsfilet met een beetje zout. Schenk een hoge pan 5 tot 6 cm zonnebloemolie. Of gebruik een frituurpan. Verhit de olie.
  5. Haal de stukken vis door het beslag en frituur ze tot ze goudbruin zijn. Serveer direct met de saus en de limoenschijfjes. Garneer met lente-ui en koriander.
Bronvermelding: Foodteam
  Recept downloaden

Fontanet Pays d'Oc Les Terrasses rosé 2023

Frisse, Zuid-Franse rosé met de geur van rood fruit en een volle, sappige smaak. Erg lekker als aperitief met kleine, pittige hapjes. Maar ook heerlijk bij zomerse salades, wit vlees en pasta.

7,40

Vanaf 12 flessen 6,78 per fles

Even geduld a.u.b.