Italiaanse rode wijn met de verfijnde geur van kruiden, specerijen en gekonfijt fruit. Dankzij de volle, elegante smaak erg lekker bij fijne pastagerechten, met kalf of vegetarisch.
Elegante Italiaanse rode wijn met een uitgesproken fruitig aroma, met nuances van kruiden en een volle, sappige smaak. Past uitstekend bij pasta of gerechten met lams- of rundvlees.
Elegante Italiaanse rode wijn met een uitgesproken fruitig aroma, met nuances van kruiden en een volle, sappige smaak. Past uitstekend bij pasta of gerechten met lams- of rundvlees.
James Suckling: 96 punten, Robert Parker 95 punten
Sappige, licht kruidige rode wijn met een verfijnde geur van rode kers, pruim, kruidnagel en jeneverbes. De stijl is elegant met opwekkende zuren en fijne tannines. Aanhoudende afdronk met nuances van toast en peper.
James Suckling: 96/100 – Wine Advocate : 95/100
Verfijnde rode wijn met geuren van kers, pruim, kruidnagel en rokerig eiken. De smaak is vol met rijp rood en zwart fruit, goede fraîcheur en milde tannines. Soepele afdronk met nuances van ceder en peper.
Elegante, licht kruidige rode wijn met een open geur van framboos, rode kers, kruidnagel en peper. Soepele stijl met sappigheid, een opwekkende frisheid en fijne, poederige tannines. De finale is verfijnd met rood fruit en laurier.
Indrukwekkende Italiaanse rode wijn met een verfijnd aroma van gekonfijt rood fruit en een subtiele kruidigheid. De smaak is elegant en fris. Heerlijk bij verfijnde gerechten van kalfsvlees, parelhoen of fijn wild.
inclusief zeefdruk van een uitsnede van het schilderij van Sandro Chia: ‘in acqua strana e cupa…’ (genummerde oplage van 120 stuks) Sandro is de vader van wijnmaker Filippo en een zeer gereputeerde kunstenaar en wijnliefhebber: https://en.wikipedia.org/wiki/Sandro_Chia Het originele kunstwerk is te bewonderen in het Stedelijk Museum én op het etiket van de ‘gewone’ Filo di Seta: https://www.stedelijk.nl/nl/collectie/6326-sandro-chia-in-acqua-strana-e-cupa-se-brilla-un-punto-bianco-se-salta-una-pupa-al-volo-suo-m%27affianco De marktwaarde van alleen al deze zeefdruk wordt door Filippo geschat op €500-1.000.
475,00 per fles in originele kist van 2 flessen & zeefdruk ( gelimiteerde oplage)
Indrukwekkende, helderrood gekleurde Brunello met geuren van vers rood fruit en mooi gedoseerde eikenhoutrijping. De smaakaanzet is vol en met mooie zuren en rijpe tannine. De finale is minutenlang en aromatisch sterk en complex. Na decanteren ook jong al toegankelijk.
Sandro Chia deed in 1984 een gouden zet door zich te vestigen in het toentertijd vervallen Castello Romitorio. Het castello bevindt zich in het relatief koele noordwesten van Montalcino. Het gebied kent een rijke biodiversiteit: de wijngaarden worden omringd door bossen, olijfbomen en watertjes.
De indrukwekkende Brunello Riserva produceren Filippo Chia en zijn team uitsluitend in de allerbeste oogstjaren. De wijn komt voort uit een rigoureuze selectie van de beste sangiovesedruiven van de oudste wijngaarden op het domein.
De naam Isole e Olena is welhaast synoniem aan sublieme sangiovese. Maar het lijkt wel alsof iedere druif die eigenaar en wijnmaker Paolo de Marchi aanraakt in goud verandert. Paolo’s Cabernet is niet alleen een van de beste van Toscane, maar kan zich ook gemakkelijk meten met de wereldtop.
Fraaie en kenmerkende, lichtrood gekleurde Brunello met geuren van vers rood fruit en tonen van de eikenhoutrijping. De smaak zet vol en fris in met rijpe tannine. De finale is minutenlang en aromatisch sterk. Mooi bij gerechten met paddenstoelen en truffel maar ook bij gegrilde vleesgerechten.